Skogsdag i Tiveden 8 april 10-18

Hur ser en besöksvänlig skog ut och går den att skapa runt Tivedens
nationalpark?
Är det möjligt att både skapa en skog som lockar besökare och samtidigt tjäna pengar på skogsbruket?
Välkommen till en dag då vi tillsammans med Martin Jentzen, skogsingenjör som under tio år arbetat med ett naturnära skogsbruk, utforskar hur en besöksvänlig skog runt Tivedens nationalpark kan se ut och hur den kan skapas.
Det blir en blandning av föreläsningar och diskussioner. Vi kommer att vara både i nationalparken och i den nya buffertzonen.
Dagen vänder sig till alla som bor och verkar i och runt Tiveden, samt till alla andra som brinner för besöksvänliga skogar.
Varmt välkomna!
Initiativtagare till denna skogsdag är Tivedens ideella föreningar och turistentreprenörer och den finansieras med stöd från Naturskyddsföreningen i Örebro län, Hopajola och Studiefrämjandet.

Tid: Lördagen 8 april kl 10-18
Plats: Samling & fika i Tivedens nationalpark i Vitsand. Lunch & fika i Tivedstorp.
Ledare: Martin Jentzen
Avgift: 200 kr, inkl lunch och två fikor. Betalas på plats i Tivedstorp, kontant eller med kort.
Anmälan: Görs senast 29 mars till Martha,
martha@marthaochanders.se, 0762090945. Meddela eventuella matallergier vid anmälan.
Frågor: Kontakta Anders Tivell, 0704036034, anders.tivell@gmail.com.

Bakgrund
I juni 2016 etablerade Sveaskog en 2000 ha stor buffertzon runt Tivedens nationalpark. Buffertzonen ska nu utvecklas tillsammans med lokal-befolkningen i Tiveden och Laxå kommun.
Detta arbete är unikt då det är första gången det sker i Sverige och förhoppningsvis kan det fungera som modell för skogsområden i andra delar av landet.
Syfet är att skapa en besöksvänlig skog som stärker den lokala ekonomin, samtidigt som den ger Sveaskog en god ekonomisk avkastning. från skogsbruket.
Skogsdag i Tiveden